Om Smak deg frem
En rekke aktører i mat- og måltidsbransjen står bak kampanjen Smak deg frem. Målet vårt er å vise frem de spennende mulighetene og fortrinnene du får med en utdannelse innen Restaurant- og matfag.
En rekke aktører i mat- og måltidsbransjen står bak kampanjen Smak deg frem. Målet vårt er å vise frem de spennende mulighetene og fortrinnene du får med en utdannelse innen Restaurant- og matfag.
Bak Smak deg frem står NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers landsforening (NKL), Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM).
Vi er mange, og vi jobber alle mot samme mål: Å bidra til å inspirere flere til å velge Restaurant- og matfag på videregående.
Den norske mat- og måltidsbransjen drives fremover av dyktige, kompetente folk med solid fagkompetanse og et bredt spekter av egenskaper. Fremtidens arbeidsliv krever store omstillinger - i alle bransjer.
Hva du kan og hvilke egenskaper du har, er derfor mye viktigere enn hva slags jobbtittel du tilegner deg. Nettopp dette er hva vi ønsker å vise deg med Smak deg frem.
På denne nettsiden, på youtube-kanalen vår og @smakdegfrem på Instagram ser du filmer med folk som går på - og som har tatt Restaurant- og matfag på videregående. Folka du ser på filmene jobber i bransjen. Filmene er ikke scriptet. Fordi det de som går på skolen, de som er lærlinger og de som har fagbrev fra Restaurant- og matfag som vet mest om hverdagen på Restaurant- og matfag.
Du som velger Restaurant- og matfag på videregående, får et forsprang. Fordi kunnskapen og ferdighetene du lærer på RM er etterrraktet av abeidsgivere og arbeidssituasjoner - uansett hvor du ender opp.
Starter du på Restaurant- og matfag nå, står bedrifter over hele Norge klare til å ønske deg velkommen med på laget når du er ferdig med utdannelsen. Folk med fagbrev fra Restaurant- og matfag er ettertraktet til stillinger over hele Norge - og verden!
For selv om bransjen fikk seg en tøff knekk under koronapandemien, er vi allerede på vei tilbake - og vi skal fortsette den utrolige veksten vi så før pandemien. For folk trenger mat. Og vi trenger de sosiale møteplassene som et godt tilberedt måltid gir oss.
Mat- og måltidsbransjen skal fortsette den utrolige veksten vi så før pandemien kom. Men da trenger vi deg med på laget.
Vårt råd til deg som skal starte på videregående nå, er å smake deg frem. Smak på mulighetene. Smak på kommunikasjon, ledelse, stressmestring, kreativitet, mangfold, bærekraft og alle de andre mulighetene som ligger åpne for deg.