Få smaken på teknologi
Teknologi, roboter og automatisering er en del av hverdagen vår. Det gjør teknologisk kompetanse ettertraktet på arbeidsmarkedet. På Restaurant- og matfag står teknologi i fokus. Det gjør deg klar for fremtiden.
Teknologi, roboter og automatisering er en del av hverdagen vår. Det gjør teknologisk kompetanse ettertraktet på arbeidsmarkedet. På Restaurant- og matfag står teknologi i fokus. Det gjør deg klar for fremtiden.
Teknologi er en stor del av hverdagen vår. Stadig flere ting rundt oss blir digitalisert, robotisert og automatisert. Ny teknologi skaper nye jobber og oppgaver, og gjør at teknologisk kompetanse er ettertraktet, uansett hva fremtiden bringer.
Produksjon av mat blir også stadig mer automatisert. Fordyper du deg i industriell matproduksjon på Restaurant- og matfag står håndtering av roboter og automatiserte maskiner i fokus.
Å tenke smart og nytt om hvordan vi utvikler en råvare til et produkt blir stadig viktigere.
Hvordan kan vi utnytter verdens matvareressurser på en enda bedre måte, mindre svinn i produksjonsprosessen, utvikle hvordan prosessen fra jord til bord blir mer effektiv og tidsbesparende vil være svært viktig i fremtiden.
Martin Lund er 19 år og lærling i industriell matproduksjon hos Tine Tunga i Trondheim. Teknologi-interessen gjorde det enkelt å velge Restaurant- og matfag på videregående.
Når du velger Restaurant- og matfag får du fagkunnskap og ekspertise du har nytte av hele livet. Du lærer arbeidsteknikker, om kosthold og ernæring, bærekraft og ressursbruk, og får viktig kunnskap som er ettertraktet - uansett.