På Restaurant- og matfag trener du både muntlige og skriftlige kommunikasjonsferdigheter gjennom ulike oppgaver. På denne måten er du i stand til å uttrykke deg korrekt og utføre god service samtidig som du utvikler deg og blir en bedre kollega.
Gode kommunikasjonsferdigheter et ettertraktet på arbeidsmarkedet
Når du velger Restaurant- og matfag på videregående, lærer du kommunikasjon blant annet gjennom å:
- Bruke konsist fagspråk
- Trene på presentasjonsteknikk i ulike situasjoner
- Gi klare beskjeder og å utføre oppgaver etter instruks og oppskrift
- Bruke ulike språklige vendinger for å fortelle historier som danner gode opplevelser
- Lære, utvikle og bruke salgsteknikk i praksis
- Tilpasse kommunikasjonen din til ulike publikum og mottakere i forskjellige situasjoner
- Bruke ulike medier i kommunikasjon og samhandling med samarbeidspartnere, kolleger og gjester
- Sette ord på egne erfaringer i en faglig kontekst
- Beskrive menyer, smaker og sammensetninger
- Tolke og å forstå fagteskster og arbeidsbeskrivelser for maskiner, utstyr og kvalitetssikringssystemer
- Utarbeide fagtekster og skriftlege planar for å dokumentere eget arbeid.
- Bruke og å forstå ulike måleenheter for vekt, volum og temperatur
Sulten på mer? Les mer om hva du lærer på Restaurant- og matfag på vilbli.no