Gi deg selv et forsprang
Skole handler ikke om hva du blir, men hva du lærer. Velger du Restaurant- og matfag får du ferdigheter som åpner dører og gir muligheter for livet.
Skole handler ikke om hva du blir, men hva du lærer. Velger du Restaurant- og matfag får du ferdigheter som åpner dører og gir muligheter for livet.
Fremtidens arbeidsliv krever store omstillinger og sannsynligvis vil du skifte både jobb og karriere flere ganger. Hva du kan og hvilke egenskaper du har, blir viktigere enn hva slags jobbtittel du tilegner deg.
Derfor er Restaurant- og matfag et trygt valg. Ikke bare er det mange muligheter i bransjen i seg selv. Faget er også et perfekt sted å starte om du velger en annen vei etterhvert.
Vårt råd til deg som skal starte på videregående nå, er å smake deg frem. Smak på mulighetene. Og se hva smaken på kommunikasjon, ledelse, stressmestring, kreativitet, mangfold, bærekraft og alle de andre mulighetene som ligger åpne for deg.
Jenny går restaurant- og matfag, yrkes og studiekompetanse, ved Vestby VGS. Det byr på på en skolehverdag utenom det vanlige, samt både fagbrev og studiekompetanse etter læretiden.
For Magnus Svendsbø (20) har skole alltid vært litt kjedelig, men da han kom inn på Restaurant- og matfaglinjen på videregående skole, fikk han plutselig smaken på mer kunnskap og læring. – Jeg fant noe jeg brant for, sier han.
Slakteryrket byr på en arbeidshverdag utenom det vanlige. Som slakterlærling i Nortura, må Lava Aarsland (22) jobbe med svært fysiske arbeidsoppgaver. Det liker hun veldig godt.
Hedda Leversen Larsen (20) jobber som sjømathandler på Fisketorget i Stavanger. Det byr på en arbeidshverdag fylt av ulike oppgaver i et sammensveiset team.
Petter Rolund Antonsen var bare 22 år da han ble kjøkkensjef og teamleader for et lag med kokker som var langt mer erfarne enn ham selv.
19 år gamle Bryan-Matthew Santos er servitørlærling hos sjarmerende og autentisk-franske Brasserie France i Oslo. Han er andre års lærling og skal ta fagbrev til sommeren.