Velger du Restaurant- og matfag på videregående, får du fagkunnskap og ferdigheter som er ettertraktet i arbeidslivet - uansett hvilken vei du velger å ta senere.
Fagkunnskap og kompetanse har alltid verdi
På Restaurant og matfag får du verdifull kompetanse, som er ettertraktet i nesten alle bransjer:
- Kunnskap om kosthold, råvarer og ernæring
- Ekspertise i praktisk tilbereding og servering av mat
- Kunnskap om bærekraft og matsvinn, utnyttelse av ressurser og gjenbruk
- Fagkompetanse om behandling av råvarer, mat og drikke
- Kunnskap om matkultur og mat som kulturbærer i Norge og utlandet
- Praktiske arbeidsteknikker; som å håndtere kniv og verktøy,
hvordan bruke varme og kulde, og å operere maskiner, utstyr og teknologi
- Ekspertise innen kvalitet og mattrygghet
- Kunnskap om helse, hygiene og livsmestring
Fagkunnskap åpner dører
Det står respekt av fagkunnskap. Fordi fagkunnskap kommer ikke av seg selv.
Fagkunnskap må læres godt og utføres korrekt. Nettopp derfor er fagkompetanse ettertraktet - uansett hvor og hvordan du velger å bruke kompetansen din i fremtiden.