Bærekraft er viktig for fremtiden. FNs bærekraftsmål for å bekjempe ulikhet, utrydde fattigdom og stoppe klimaendringene er viktige mål for fremtiden. For politikere, for bedrifter og for ikke minst for deg som skal søke videregående skole. For det er du som kan forme fremtiden.
Bærekraft på timeplanen på Restaurant - og matfag
Velger du Restaurant- og matfag, får du bærekraft på timeplanen. Det gir deg kompetanse som hjelper deg å ta gode, miljøbevisste og ansvarlige valg for fremtiden. Uansett hvordan du velger å bruke kunnskapen din.
Bærekraftbegrepet rommer mye. Når du velger Restaurant- og matfag lærer du blant annet om:
- Bærekraft i matproduksjon
- Hvordan matbransjen påvirker miljøet, og hvordan du kan utnytte ressurser lokalt, regionalt og globalt
- Bærekraft i klimaperspektiv
- Hvordan du utnytter tilgjengelige råvarer best mulig og dermed reduserer matsvinn
- Bærekraft innen helse, likestilling, demografi og utdanning
- Næringsrike og velsmakende råvarer som kan sikre en god fordeling av mat og råvarer til flere
Kunnskap som former en bærekraftig fremtid
Det er du som er ung nå, som skal forme fremtiden. Velger du Restaurant- og matfag på videregående, får du kunnskap om bærekraftige løsninger. Med solid kunnskap om bærekraft, får du evnen til å tenke stort og muligheten til å forme, utvilke og skape en bedre fremtid.
Vil du vite mer om bærekraft på Restaurant- og matfag? Les mer om faginnholdet på vilbli.no